groep 8 maakt een testopstelling

ingevoerd op 24-09-2015

Groep 8 is nog steeds in de ban van de elektriciteit en duurzame energie. Ook is het nog steeds interessant om zelf testopstellingen te maken. Kun je een molentje aan het draaien krijgen met een batterij? Thijs dacht van wel en ging aan de slag met materiaal uit het cultuurlokaal.

Bij elke nieuwe ontdekking die we doen, komen ook weer nieuwe vragen boven. Zo vroegen wij ons bijvoorbeeld af ”wat gebeurt er als de elektriciteitsdraden knappen, waar blijft dan de stroom?” of ”hoe kun je met een draaiing stroom opwekken zoals in een dynamo?” Soms worden de vragen gewoon te technisch en moeten we er een expert bij halen. Gelukkig kon de vader van Leon ons het weer verder op weg helpen met deze vragen. Hij kwam vrijdag vertellen over zijn werk bij Liander.

molentje op batterij molentje op batterij
gast in de klas gast in de klas

Reacties
Reactie: (Mark Kaandorp)
29-9-2015, 13:44
Hallo groep 8 en juf Elsbeth, Ik wil jullie bedanken voor de leuke en interessante vragen over elektriciteit. In het half uurtje zijn er veel vragen gesteld die goed waren voorbereid of spontaan waren opgekomen. Succes verder met het onderwerp elektriciteit. MARK (vader Leon)