Groep 8 door naar de volgende ronde!

ingevoerd op 17-05-2017

Op deze eerste warme zomerdag van mei, werd de derde ronde van het schoolvoetbaltoernooi in Heerhugowaard gespeeld. De jongens moesten eerst aantreden het tegen het schoolteam van ’t Prisma. Een sterk team waarbij de Paulus het druk had met het verdedigen van een paar sterke spelers. Deze wedstrijd werd met 0-0 afgesloten. De coaches zorgden voor wat verfrissing en een peptalk zodat de jongens weer fit aan de volgende wedstrijd konden beginnen. Dat was tegen de Kardinaal de Jong school, deze werd met 2-0 gewonnen. In de wedstrijd tegen de Bareel werden meer doelpunten gescoord, eindstand 5-1. De Paulus mocht als poulewinnaar het in de halve finale opnemen tegen de PaterJan Smit school. Een leuke halve finale, waarin Kees de openingstreffer scoorde. Daarna werd er wat rustiger gevoetbald en was de Paulus de sterkere partij. Eindstand 3-1. Op naar de finale tegen obs de Meander uit Assendelft. De strijd ging gelijk op maar in de tweede helft was het de Meander die een mooi doelpunt scoorde. Daarna zetten onze jongens alles op alles! In de een na laatste minuut schoorde Micha de gelijkmaker. Door de vermoeidheid, het erg warme weer en de blijdschap pinkte hij een paar traantjes weg. Na het laatste fluitsignaal was de stand gelijk. Strafschoppen moesten uitmaken wie uiteindelijk de winnaar werd. Helaas scoorde de Meander er meer, maar wat de jongens toen nog niet wisten was dat beide finalisten sowieso door waren naar de volgende ronde! Kortom op 7 juni gaan de jongens naar Uithoorn voor de volgende ronde van het schoolvoetbaltoernooi. Gefeliciteerd jongens!